[Cinema-sèries] Mor George A. Romero: director de ‘La nit dels morts vivents’

Fem aquesta publicació d’urgència amb tristesa enfront de la notícia de la mort d’una persona clau al món del cinema de terror, i que també va influenciar centenars de videojocs, còmics i produccions culturals semblants: George A. Romero, el creador de la famosa pel·lícula ‘La nit dels morts vivents’.

El diumenge 16 de juliol d’este any 2017, a la seua casa de Canadà, en companyia de la seua família i escoltant una pista d’una BSO d’una de les seues pel·lícules favorites, ha traspassat el gran George A. Romero als 77 anys d’edat. Un breu, però fort càncer de pulmó, ha sigut la causa de la mort.

Un home que com ja hem dit, sense ell, possiblement hui no hauríem conegut la figura del mort vivent, tal i com la coneixem. Shinji Mikami, el creador de la saga Resident Evil, sempre ha afirmat que gràcies als films de Romero, es va inspirar per a introduir els morts vivents en el videojoc que li catapultà a la fama i el reconeixement, permetent l’expansió d’un nou estil de videojocs d’aventures.

De fet, el mateix George A. Romero, va dirigir i gravar l’anunci per a les televisions japoneses de Resident Evil 2, allà per 1998. Ací baix us deixem el making off de l’spot publicitari, a on Romero parla sobre la producció d’aquest.

De fet, va estar a punt de rodar-se la primera pel·lícula de Resident Evil amb un guió fet per ell mateix, però que acabarà per no decidir-se a rodar-la. El guió en qüestió es molt fàcil de trobar a Youtube o per la xarxa.

Entre les seues últimes obres, es trobaven col·laboracions en videojocs com Aftermath, i diversos còmics com L’Imperi dels Morts, o Toe Tags.

Al món del cinema, el seu camp predilecte, va col·laborar en moltíssimes pel·lícules, i feu pinya amb altres grans del terror com ell, tals com Stephen King, Dario Argento, Greg Nicoreto, Tom Savini, i altres.

Amb les seues històries sobre morts vivents i/o zombis, sempre va manifestar que volia impregnar amb missatges les seues produccions. És a dir, no només fer una cosa per entretindre, sinó ficar missatges contra els polítics, la societat, el sistema amb el qual vivim, l’alineament social, etc. Va ser convidat a dirigir algun capítol de la sèrie de TV de The Walking Dead, però ho va rebutjar: no li pareixia el suficientment bo el projecte per al que ell volia, “és com una telenovel·la en la qual a vegades ixen zombis“, va etzibar sobre la sèrie de TV, encara que li agradara molt.

En fi, podríem estar repassant moltíssimes dades sobre ell, i sobre els seus films. Esperem que algun dia tant jo, o algun col·laborador vos ho puguem oferir! De veres que les seues pel·lícules de morts vivents paguen la pena, i et deixen un sabor especial.

Un aplaudiment per a tu, GRAN. Gràcies per fer-nos sentir coses que potser mai altre podria haver imaginat. Moltes gràcies MESTRE.

Descansa en pau, George.

Enllaços:
➡️ https://www.elpuntavui.cat/cultura/article/1195765-mor-george-a-romero-el-pare-del-genere-zombie.html
➡️ https://www.ara.cat/cultura/mor-george-romero-creador-genere_1_1324416.html
➡️ https://www.vilaweb.cat/noticies/mor-george-a-romero-el-pare-del-genere-zombie/
➡️ https://www.elnacional.cat/ca/cultura/mor-george-romero-zombie_175149_102.html

Comparteix això

1 Trackback / Pingback

  1. Anunci d'imatge real per al remake de Resident Evil 2 | El Tecnològic

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*