[Notícia] Han sigut trobades unitats totalment noves de Rule of Rose (PlayStation 2)

Potser ningú el recorde, però Rule of Rose, un famós títol de terror per a PlayStation 2, torna a estar a la venda amb unitats noves, totalment segellades de fàbrica, a través d’internet.

Per començar, cal fer una mica de context, per entendre la importància del fet. El motiu rau en la curiositat del títol, ja que Rule of Rose fou un joc que va eixir el 2006 per a la segona consola de Sony què es va fer famós per la seua curta disposició a la venda, degut a certes polèmiques vers el tipus de contingut gràfic i de la trama que hi oferia.

Molt abans de que el títol eixís del Japó, i amb la important implicació de menors en la trama, juntament amb escenes fortes típiques d’aquest tipus de jocs, va fer que el títol fos atacat pels mitjans de comunicació convencionals, esperonats per la forta influència de mitjans de comunicació i polítics europeus, qui varen potenciar i exagerar la magnitud del “problema”. S’acusava falsament al joc de, fins i tot, incloure escenes que fregaven o tocaven la pedofília, amb l’acusació típica d’aquells temps dels videojocs com a difusors de valors deshumanitzadors en l’educació dels xiquets. Al següent vídeo, pertanyent al d’una cadena de televisió privada a Itàlia, es pot observar la mena de tractament amb la qual va ser atacat el títol.

Així doncs, l’onada de mala premsa i pressió al voltant d’aquell joc, que va incloure una moció al parlament europeu per a la prohibició de la seua venda a territori europeu, conjuntament amb la presentació d’un observatori europeu de prevenció i monitoratge de videojocs i els menors d’edat, feu que les vendes baixaren, amb una consegüent aturada en la fabricació de més tirades del títol. Un fet que feu de Rule of Rose una llegenda del col·leccionisme quant fa als títols d’una de les èpoques més daurades del survival horror en tercera persona, que tant van pegar fort a principis dels anys 2000. Tot plegat, el títol en sí, no oferia cap cosa notable jugablement, ni molt menys d’alts nivells de crueltat vers imatges gràfiques que comportaren l’aparició de menors.

Tornant al present, i fent menció a la nova troballa de noves unitats físiques del joc a l’actual 2024, el succés en qüestió ha tingut lloc al voltant del recent descobriment d’unes caixes amb còpies originals del títol que ha tingut lloc a Itàlia. El més curiós, esque la troballa no ha sigut de les edicions pròpiament europees, sinó que pertanyen a l’edició de Gran Bretanya del joc, les quals segurament varen ser retirades degut a la polèmica que hi va haver al voltant d’aquest joc durant la seua estrena, i la següent retirada del mercat del joc a territori anglès. Val la pena recordar que l’edició anglesa del joc, seguint una la línia que poc ha de sorprendre’ns a aquestes alçades sobre la manera de fer dels anglesos (i més després del brexit), estava a càrrec d’una distribuïdora diferent a la de la resta del territori europeu.

 

Paral·lelament, el joc es troba ara mateix al voltant de 300 €uros a diverses botigues online, sobretot a Ebay. És tracta de la versió anglesa, com ja hem dit adès, i el preu ja no deuria estabornir a ningú a aquestes alçades, doncs el fet de l’especulació ja no sorprèn massa vers la revenda de segona mà en els videojocs físics antics, des que molts influenciadors d’internet varen posar de moda el col·leccionisme de jocs vells. De fet, des que va aparèixer aquesta troballa per uns italians, els venedors que tenen les unitats originals sembla que algunes setmanes han arribat a vendre el joc a quasi 1000 euros. I continuarà pujant, o si més no, complicant-se el fer-se amb tot, ja que haurà gent que començarà a vendre el joc per parts separades (disc, caixa i manual), per obtindre més benefici econòmic.

 

En conclusió, si sou amants d’aquest tipus de videojocs, o col·leccionistes de títols vells o estranys, el descobriment d’aquesta caixa amb diverses còpies de l’edició anglesa, originals i precintades de fàbrica, i si no us fa res fer una despesa en aquest tipus d’articles, es presenta ben bé un article a tenir en la vostra ludoteca.

 

Donem les gràcies a Furank, qui ens va avisar d’aquest fet.

🗞 Fonts:
➡️
https://www.videogamer.com/news/rule-of-rose-uk-release-cancelled/
➡️ https://www.videogamer.com/news/extremely-rare-rule-of-rose-plummets-in-value/

 

Comparteix això

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*