Què fem

Benvinguts!

Xe Quin Pasme! va nàixer el 2014 amb la intenció de ser un projecte col·laboratiu dedicat principalment als videojocs de terror. Especialment els survival horror, a més a més d’altres temes que giren al voltant de la mateixa temàtica.

El contingut que oferim de manera general són articles d’anàlisi, impressions, reflexions, etc, al voltant de diferents tipus de videojocs de por. De tant en tant, també dediquem espai a pel·lícules o sèries de terror, així com algun anàlisi o reportatge sobre algun altre tema que hi puga tindre relació.

El projecte està gestionat bàsicament per un parell de persones les quals fem vides normals i no ens dediquem professionalment als videojocs, cosa la qual ens fa que se’ns siga impossible tindre actualitzat l’espai amb les últimes novetats. Tot i així, intentem sempre mantenir un rigor i una visió professional d’aquestes creacions culturals de l’entreteniment electrònic.

Estem oberts a qualsevol participació i col·laboració amb els temes adients, que serà benvinguda. L’objectiu és el de procurar que us ho passeu molt bé amb nosaltres i, en la mesura dels possibles, ens agradaria que participareu per a ajudar-nos a millorar aquest racó de la xarxa.

Qui portem el projecte som valencians, cosa que a molts valencians els pot parèixer com molt atrevida o arriscada, però des dels que ho portem, per a res ens pareix res d’això. És més, és una cosa que ja feia falta que existira donada esta època de l’era de la informació. Sobretot, amb el boom cultural que ha suposat la democratització de la cultura gràcies a internet. Resta dir que serà més que benviguda qualsevol tipus de col·laboració sempre que siga en qualsevol de les variants de la nostra llengua.

Si més no, desconeixem si som el primer projecte sobre el món dels videojocs de terror, pel·lícules i similars, escrit en llengua catalana. I si és així, doncs… Ja hem sigut els primers!

Sigueu benvinguts una altra volta, i esperem que us agrade el que fem.

Benvinguts !


Per què ‘Xe Quin Pasme!’ ?

El nom que hem triat per a este projecte prové d’una expressió local de a on som originaris els creadors. “Pasme“, és la expressió valenciana equivalent al més normatiu “esglai”. Paraules sinònimes en serien també “ensurt” o “sobresalt”.

Ací teniu la definició i reconeixement de la paraula en l’Acadèmia Valenciana de la Llengua –> http://www.avl.gva.es/lexicval/xhtml/dnv.xhtml?paraula=pasme


 Les seccions

Aquí anirem explicant de que tracten els diferents apartats de les nostres publicacions que hi trobareu tant a les pestanyes, com a les categories. S’anirà actualitzant segons vagen apareixent nous apartats.

 

  • Fitxa tècnica

La següent fitxa tècnica es troba a tots els escrits que hi fem relacionats amb els videojocs com els anàlisi, ressenyes, Colp d’Ull, i d’altres, que serviran per a vore d’una ullada les principals característiques jugables que hi té el títol i què són necessàries d’enfrontar-se a elles per avançar-hi.

Es compon dels següents apartats:

  1. Puzles, (i Nivell d’aquests) ➡️ Fa referència a si hi han desafiaments de tipus intel·lectual que calen desencriptar.
    Exemple: Pitjar en un ordre determinat les tecles d’un piano, a través de la interpretació d’un poema en clau metafòrica sobre pardals blancs i negres.
  2. Proves d’habilitat ➡️ Fa referència a si hi han desafiaments del tipus d’usar les habilitats lògiques.
    Exemple: Un trencaclosques de diferents peces, extraure una peça d’un panell en forma de laberint del qual es possible regirar diferents parts d’ell en diferents graus, repetir un seguit de colors en un determinat ordre, etc.
  3. Guardat automàtic/Punts de seguretat ➡️ Si el joc hi compta amb els famosos “chekpoints” de guardat automàtic, o pel si el contrari és necessari usar punts concrets durant el títol per guardar els nostres avenços.
  4. Cooperatiu (i de quin tipus) ➡️ Fa referència a si el joc hi compta amb algun tipus d’opció amb altres jugadors.
  5. Altres elements clau ➡️ Ací s’enllistaran un seguit de paraules clau amb altres elements que s’hi pot trobar el jugador.

 

  • Què és el survival horror?

Allà s’oferirà un breu recorregut per la història del naixement i definició d’este subgènere d’aventures en el món dels videojocs, el qual és, de moment, el tipus de videojoc de terror més conegut a dins dels diferents que existeixen.

 

  • Llistat de survival horror

Un dels apartats estrela de tot el web. Ací s’aportarà un llistat amb la companyia, data i plataforma sobre tots els survival horror que existeixen. Evidentment, si en trobeu algun a faltar, o creieu que hi ha algun que no deurien ser allà, ens ho podeu comentar. Si hem escrit sobre ell, el seu nom podrà ser clicable, portant-vos a l’article en qüestió.

 

  • Notícies – butlletins

Una secció més que evident, que creiem que no necessite de molta explicació. Ací anirem recollint tot allò relacionat amb els temes que toquem, tant en notícies puntuals, com en un recull mensual.
Tampoc vos espereu notícies diàries i al moment, ja que no ens podem permetre una estructura per tindre això. Qui sap en un futur. Potser algun dia, si el projecte es fa gran.

 

  • Colp d’ull

Este apartat és l’ideal per a tots aquells que vullguen saber amb què es toparan. Entrades de comentaris curts. Breus explicacions, impressions primerenques, o de què ens trobarem a un videojoc, sense necessitat d’haver-lo jugat sencer ni aprofundir massa.

 

  • Anàlisi

Esta va ser la nostra primera secció, estrenada amb l’anàlisi del genial últim videojoc a Europa que ens va arribar per a Sega Saturn: Deep Fear.

Ací s’agafaran els videojocs en qüestió, i anirem desgranant totes les seues característiques. Majoritàriament, s’analitzaran els aspectes més tècnics i de jugabilitat. Intentarem que els anàlisis no conten molts detalls argumentals de la història, per a no arruïnar-li a ningú el fets de la trama que tindran lloc al videojoc. Com s’ha dit, serà un apartat per a desgranar totes les vessants possibles que tinga un títol amb certa profunditat.

 

  • Ressenya

 Les ressenyes seran una espècia d’anàlisis, però més ràpid. Normalment, breus. És a dir, sense aprofundir en tots els detalls. Les ressenyes són ideals per a analitzar i comentar ràpidament qualsevol obra cultural. Ací també, respectarem el no dir massa sobre l’argument.

Esta és la secció ideal per a comentar llibres, còmics o pel·lícules. Evidentment, també videojocs.

 

  • Reportatges

Esta secció oferirà articles de caire reflexiu, informatiu, i d’investigació al voltant de diversos temes que envolten al survival horror.

Tant del món dels videojocs, com d’altres manifestacions culturals contemporànies, ací s’oferiran diferents escrits sobre algun tema que gire al voltant del món del terror, o  algun altre afer que l’haja influenciat.

 

  • Altres gèneres de terror

No només del pur survival horror se troben bones experiències. Ací oferirem llistats de tots aquells títols que caminen entre diversos subgèneres de l’aventura de terror. Si hem publicat alguna cosa sobre algun en concret, el seu nom podrà ser clicable, portant-te a l’article en qüestió.

 

  • Jocs cancel·lats

Ací intentarem aportar una llista d’aquells títols que es van anunciar, o es varen deixar a mitges, i mai arribaren a eixir a la llum. Sempre que puguem, intentarem aportar enllaços amb els vídeos, imatges, o inclús les versions jugables no acabades sobre el joc en qüestió.

 

  • Cancel·lats

En aquesta categoria aniran els escrits i reportatges sobre aquells videojocs de terror que, per diferents circumstàncies, estaven planificats que isqueren a la llum, però al final no ho van fer per motius varis.

 

  • Cinema-sèries

Ací hauran qualsevol tipus d’anàlisi o crítica referent a alguna pel·lícula o sèrie de terror, o d’algun gènere fantàstic proper.

 

  • Animació-anime

Volem que l’animació hi tinga un espai propi, i aquesta categoria respondrà a un sentit similar a la de Cinema-Sèries, però enfocat a les produccions animades de terror o semblants de qualsevol tipus.

 

  • Novel·la gràfica-còmic-manga

Ací oferirem breus ressenyes o qualsevol altra dada informativa al voltant d’algun còmic o manga de terror, o d’algun gènere fantàstic proper a aquest.

 

  • Ràdio XQP!

És tracta del nostre programa de Ràdio. Sense una regularitat fixa, contribuïm amb diversos programes en format pòdcast a on analitzem o parlem de diferents creacions al voltant dels videojocs, cinema o literatura de terror.


Drets

Les imatges i altres continguts referent a videojocs, pel·lícules, novel·les gràfiques, i qualsevol altra creació cultural que aparega en esta web i als pòdcasts, són propietat dels seus respectius creadors i/o companyies propietàries.

Rajtoj
La bildoj kaj aliaj enhavoj ligitaj al videoludoj, filmoj, grafikaj romanoj kaj iu ajn alia kultura kreado aperinta sur ĉi tiu retpajo kay podkastoj estas propraĵo de iliaj respektivaj kreintoj kaj / aŭ posedaj kompanioj.

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*